Er is een vacature voor coördinator Algemene Hulpdienst in Heeten & bij het bestuur is een vacature voor secretaris. Meer weten? Kijk bij Nieuws.

Vrijwilliger worden

De Algemene Hulpdienst biedt een helpende hand voor inwoners uit de gemeente Raalte , bijvoorbeeld op het gebied van vervoer en klusjes in huis. In 2022 waren zo’n 80 vrijwilligers samen ruim 2000 hulpvragers van dienst, in Heeten en Raalte.

De Algemene Hulpdienst bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen zoeken we geregeld nieuwe mensen. Wil jij af en toe iets doen voor een ander, waarbij je zelf bepaalt hoe vaak en wanneer? Neem dan contact op! We zijn altijd blij met nieuwe vrijwilligers. Behalve voor het invullen van hulpvragen, hebben we ook vrijwilligers nodig voor de rol van telefoonwacht. Alle vrijwilligers ontvangen ondersteuning van onze coördinatoren.

Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)

De Algemene Hulpdienst wil een organisatie zijn waarin zowel vrijwilligers als hulpvragers zich prettig, veilig en gerespecteerd voelen. Onderzoek laat zien dat het vragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan vrijwilligers bijdraagt aan de veiligheid binnen een vrijwilligersorganisatie. De AHD zal daarom vanaf 2024 aan nieuwe vrijwilligers vragen om een (gratis) VOG aan te vragen. We hebben ook een gedragscode en een aannamebeleid geformuleerd. De coördinatoren lichten dit verder toe tijdens het kennismakingsgesprek.

Heb je interesse of wil je meer weten?

Neem contact op met de Algemene Hulpdienst of vul het formulier in.

Meer informatie