Feestje ter ere van 30-jaar Algemene Hulpdienst Heeten

 In Geen categorie

Het begon allemaal in 1992 met een telefoon op de slaapkamer van Rumolda Fakkert, want daar kon je lekker rustig bellen. Aanleiding hiervoor was dat enkele verenigingen in Heeten, Schoonheten en Nieuw Heeten signaleerden dat mensen die er alleen voor stonden soms behoefte hadden aan een helpende hand. Met één telefoon en twee vrijwilligers, namelijk Rumolda Fakkert en Diny Oosterwechel, was de Algemene Hulpdienst voor Heeten, Nieuw Heeten en Schoonheten een feit.

Algemene Hulpdienst Raalte Locatie Heeten 30 jaar.jpg

In de daaropvolgende 30 jaar groeide deze hulpdienst uit tot een organisatie van 30 enthousiaste vrijwilligers, waaronder 9 telefoonwachten en 2 coördinatoren. Na een tijdje verhuisde het kantoor van de slaapkamer naar de Stevenskamp, en sinds de zomer van 2022 is het te vinden in het Kulturhus. Elke werkdag tussen 9 en 10 uur is hier een telefoonwacht aanwezig die vragen aanneemt en hier een vrijwilliger voor zoekt. In 2022 vervulden de vrijwilligers maar liefst 860 hulpvragen. Het betreft korte praktische ondersteuning zoals een klusje of vervoer. Mevrouw Fakkert is inmiddels een van de mensen die zelf af en toe graag gebruik maakt van deze dienstverlening.

Alle reden dus voor een iets verlaat jubileumfeestje voor alle vrijwilligers. Op een gezellige middag op 17 maart in het Heetense Kulturhus was er ook aandacht voor enkele jubilerende (12,5 en 25 jaar) vrijwilligers. Daarnaast kwam een speciale gast nog een bijzonder cadeau brengen. Arnold Geerdink, lid van de bestuursgroep van het Endona zonnepark in Heeten, overhandigde een cheque van €1100,- aan de penningmeester van de Algemene Hulpdienst, Martin van der Zeijst. De AHD heeft als vrijwilligersorganisatie, en afgezien van de gemeentelijke subsidie, geen inkomsten.  Dankzij deze zeer gewaardeerde bijdrage van het Maatschappelijk fonds van Endona kon deze feestelijke middag aangeboden worden aan alle Heetense vrijwilligers van de Algemene Hulpdienst.